Andra grenar inom motorsport

Inom motorsport är det inte bara rally som gäller, även om det är en stor och mycket populär gren inom motorsporten. Här handlar om olika fordon samt olika grenar och inom varje gren finns det även olika klasser. Motorsport är något mycket stort, men som bara uppmärksammas av de som är intresserade. Här är det inte som med friidrott. Är det en mindre gala med friidrottstävlingar kan det vara få besökare. Är det VM i friidrott kan det vara massor av besökare. När det gäller rally är de som är intresserade med och följer sina idoler överallt. Detta är motorsport och det är en helt annorlunda värld för den invigde.

grenermotorsport

De många andra grenar som finns inom motorsporten är de som utförs på motorcykel. Här handlar det om motorcross, enduro, speedway och banracing. Bland dessa olika grenar rörande motorcyklar är det speedway och banracing som är de mest populära. När det gäller olika grenar inom motorsporten rörande bilar är det ett mycket breda fält. Här finner du Formel 1, STCC banracing, folkrace, rally samt en massa andra mera udda grenar som exempelvis dragracing m.m. Här handlar det om många olika sportgrenar och intressen.

Att vara intresserad av motorsport betyder inte att du behöver gilla alla dessa olika grenar, utan ditt intresse kan vara av den smala sorten. Det brukar dock vara så att du kan både se och tycka om de andra typerna av grenar, eftersom du så väl känner till vilken skicklighet det krävs för att framföra detta fordon i de höga hastigheter som råder. Oavsett vilken gren det gäller inom motorsporten kommer du som vill utföra någon av dessa också att behöva ha kunskap att manövrera ditt fordon i alla lägen. Här kan det då vara en bra idé att vara intresserad i tidig ålder då din reaktionsförmåga avtar med åldern.